Naturen som arbejdsplads

Hvert år i september starter et nyt hold på uddannelsen til Naturterapeutisk Mindfulness Instruktør.

En uddannelse, som måske netop er årsagen til, at du læser med her.

Men hvad kan man lave som Naturterapeutisk Mindfulness Instruktør?, tænker du måske?

Hvis du har svært ved at visualisere dit arbejdsliv efter endt uddannelse, så er du ikke absolut ikke alene. Og det er på ingen måde en forhindring for at melde dig til.

Enkelte af dem, som deltager på uddannelsen, har en helt klar og tydelig sti foran sig. De ved helt præcist, hvad de vil bruge den til, når de 9 måneder er gået.

-Men langt de fleste står over for en langt mere uklar og tåget sti. 

De har meldt sig på, fordi de mærkede et kald efter noget andet. Fordi de ville have mere natur ind i deres liv. 

-Og langsomt i løbet af de 9 måneder har stien åbnet sig foran dem. Vejret er klaret op, og stien løber nu tydeligt afsted. 

Enkelte ser endda et helt stisystem af mulige veje, og heldigvis er deres intuition blevet skærpet undervejs, så det at vælge en retning pludselig er langt nemmere!Hvad kan man som Naturterapeutisk Mindfulness instruktør?

Camilla Lindhardt

“Det blev den allerbedste uddannelse, jeg nogensinde har taget. Den åbnede mine øjne for en helt ny måde at være i verden på”

Ordene er Camilla Lindhardts. Hun er rådgiver i Kræftens Bekæmpelses kræftrådgivning i Herlev, og i 2021 blev hun certificeret Naturterapeutisk Mindfulness Instruktør. Uddannelsen bruger hun i dag i Kræftens Bekæmpelse, hvor hun har oprettet kurser i naturterapeutisk mindfulness for kræftpatienter. Kurser som deltagerne “vælter ind på”, og som har fået et helt nyt fokus på naturen som en medspiller i kræftpatienters rehabilitering til at spire hos Kræftens Bekæmpelse.

Katrine

“Mindfulness bliver endnu federe, når man er i naturen. Tidligere har jeg kun undervist i mindfulness indendørs, men det giver bare bedre mening udendørs. "De to ting fuldender hinanden.”

Katrine var med på Hold 1 på uddannelsen til Naturterapeutisk Mindfulness Instruktør og driver i dag virksomheden Byvild, hvor hun arrangerer mindfulness i naturen for mennesker i byen.

For Katrine er stadig bymenneske helt ind til knoglerne. Derfor bruger hun uddannelsen på sin helt egen måde - nemlig i byernes små åndehuller, i parker, på kirkegårde, på volde og andre udendørsområder rundt omkring i København.

Tina

“Hvis du overvejer, om du vil med på uddannelsen, så gør det. Giv dig selv den gave. Det er virkelig en gave.”

Sådan siger Tina, der for nogle år tilbage uddannede sig til Naturterapeutisk Mindfulness Instruktør.

Tina driver i dag Center for Regenerativ Ledelse, hvor hun gennem uddannelse, workshops og foredrag lærer ledere og virksomheder at være, tænke og handle i balance med den indre og ydre natur – til fordel for mennesker, virksomheder og planeten.

Sonia McFarlan

Kommer snart
Katrine Nielsen

Kommer snart