om nina lerche

Min fornemste opgave i mit liv er at vise dig vejen tilbage til naturen, og støtte dig i at finde ro i dit liv. Det kan jeg kun gøre, fordi jeg selv har gået vejen. Eller det vil sige, jeg går den stadig. Men måske er jeg er par skridt foran dig. Måske er du indimellem også et par skridt foran mig. Fordi livet er ikke en lineær proces, det er en dans hen ad vejen. Indimellem går det hurtigt, andre gange går det så langsomt, at du føler, at du er gået i stå.

Jeg har i de sidste mange år, været på en rejse hjem til mig selv. Efter flere år, hvor jeg stiftede bekendtskab med både stress, depression og angst, har jeg i dag fundet en dyb ro og glæde i mit liv. Jeg ved, at der var en mening med, at jeg skulle igennem en række svære år, før jeg stod der, hvor jeg står i dag. Fordi uden dem, så havde jeg aldrig fundet hjem til mig selv igen. Uden dem, havde jeg stadig levet mit liv i hovedet. Uden dem, havde jeg aldrig mærket den fantastiske kraft og skønhed, der ligger gemt, når vi først får kontakt til vores sjæl, bevidsthed, hjerte, nærvær eller hvad du nu vil kalde det.

Jeg har mediteret on/off i de sidste tyve år. I dag er det en fast del af min dagligdag at skabe små stunder, hvor jeg tjekker ind med mig selv, skaber jordforbindelse og får genetableret balancen. Jeg stødte først på begrebet mindfulness for femten år siden. Og lige siden har jeg arbejdet på at være mere nærværende og opmærksomt tilstede i livet. I foråret 2016 valgte jeg at gå skridtet videre og uddanne mig til mindfulness instruktør. Det er den bedste beslutning, jeg nogensinde har truffet. Jeg har aldrig tidligere oplevet stå stor ro og glæde, som jeg gjorde, da jeg begyndte at undervise i mindfulness.

Gennem de sidste ti år har jeg genopdaget min dybe forbindelse til naturen. Jeg er vokset op på landet, og har altid følt mig tæt knyttet til naturen omkring mig. I forbindelse med min vej tilbage fra stress og depression begyndte jeg at gå lange langsomme ture i naturen. Der genfandt jeg noget, som jeg havde længtes efter, uden at vide det. Nemlig følelsen af forbundethed. Ikke blot med mig selv, men også med alt andet levende omkring mig. Derfor skabte jeg i 2019 uddannelsen i Naturterapeutisk Mindfulness, som kobler alt det, jeg ved om naturterapi, naturbaseret mindfulness, nærvær og meditation.

Du kan læse mere om uddannelsen her.

Jeg drømmer om, at du, ligesom jeg, får lov til at opleve den glæde og de gaver, som der ligger i at være forbundet med dig selv og naturen omkring dig. Hvilket er drivkraften i mit arbejde.

Den røde tråd

For at sige det kort, så er jeg en kvinde med utrolig mange kasketter på hovedet. Jeg er videbegærlig, og hvis du kaster et blik på min uddannelsesbaggrund, så kan du måske se, at mit CV stikker i mange retninger. Jeg har holdt foredrag, faciliteret lærings- og forandringsprocesser og været projektleder på mange forskellige projekter. Alligevel er der en rød tråd igennem det hele; Naturen i mennesket og mennesket i naturen. Min evige søgen efter at forstå mennesket ligger bag alle uddannelser og bugter sig som en råd tråd igennem alt, jeg har set og læst hele livet. Derudover banker mit hjerte for natur, iværksætteri, kreativitet, bæredygtighed og i at skabe en bedre verden for dig og mig.

uddannelser og kurser

Jeg deltager løbende i nye kurser og efteruddannelser. Herunder er et udpluk fra min faglige rejse:
 • Traume-Sensitiv Mindfulness (TSM) teacher training  (2021)
 • Diverse uddannelser og kurser i mindfulness og meditation (2016 – nu)
 • Naturterapeut v. Human Education Group (2018)
 • Teacher in presence (2017)
 • Shamanistisk grundkursus (2017)
 • Facilitator, Spark Cph (2015)
 • Cand. mag i Læring og forandringsprocesser, Aalborg Universitet (2014)
  –  Bæredygtigt arbejdsliv, psykisk arbejdsmiljø og organisatoriske forandringer
  –  Fokus på bæredygtige forandringsprocesser
 • Projektleder, Niels Broch (2010)
 • Prof. bachelor i Ernæring og sundhed, Suhrs (2009)
  – Coaching, mentoring og vejledning i at skabe en sundere livsstil
  – Specialiseret i hvordan forældre håndterer børns kræsenhed og skaber gode spisevaner
 • Forandringsleder (2004)
 • Datamatikker, Niels Broch (2002)

Kontakt mig

Har du et spørgsmål til mig, så er du altid velkommen til at sende mig en e-mail eller lægge en besked på min telefonsvarer. Så skal jeg nok vende tilbage hurtigst muligt. 

Nina Lerche ・ Tlf. 61 69 23 46 ・ E-mail: mail@ninalerche.dk