Velkommen til naturens stemmer

EN PODCAST OM MENNESKET I NATUREN OG NATUREN I MENNESKET

Gennem samtaler med en række inspirerende mennesker, undersøger jeg hvilken betydning naturen har for os hver især, og hvordan vi som mennesker kan vække og genfinde forbindelsen til naturen. 

Tak fordi du lytter med! 

Lyt til podcasten

Du kan lytte til alle episoder af Naturens Stemmer herunder…

Sæson 2

Episode 18

Trine Vendelboe Juul: Storywalks i naturen
I denne episode går jeg i naturen med Trine Vendelboe Juul. Trine er kommunikationskonsulent og opfinder af Storywalks, som kombinerer vandreture og strategisk storytelling, for derigennem at udvikle fortællinger der skaber sammenhæng og en dybere forståelse af os selv, vores liv og arbejde. I podcasten kan du høre Trines fortælle om, hvordan føddernes bevægelse, sætter gang i tankerne. 
 
Til dagligt arrangerer Trine storywalks i naturen for grupper og enkeltpersoner, som igennem vandringerne får skabt fortællinger og strategier, som de kan bruge i deres private liv eller virksomhed.
 
Under vores tur taler Trine om sit eget forhold til naturen og gaven i at vandre. Hun deler blandt andet, hvordan vi hver især kan bruge kombinationen af vandring og specifikke spørgeteknikker til at søge svar. Du får også et bud på hvordan du kan lave din egen mini-storywalk i naturen, hvis du vil afprøve teknikken.
 
 
Episode 16

carina lyall: earth medicine og Rewilding
I denne episode sidder jeg sammen med Carina Lyall, som bor og arbejder midt i naturen på sydsjælland. Jeg har kendt Carina i mange år, og hun er en stor inspiration for mig. Jeg er derfor glad for at kunne dele denne episode, som virkelig har rørt mig, og jeg håber at I vil tage godt imod Carinas ord og delinger.
 
Carina arbejder bl.a. med det hun kalder Earth Medicine og Rewilding, og i denne episode uddyber hun de to begreber og snakken fører os blandt andet omkring, hvad det vil sige at være forbundet og høre til i naturen.
Jeg var på forhånd nysgerrig efter at høre, hvordan en barndom i Canadas smukke og barske natur har påvirket hendes forhold til naturen og det fører os til en snak omkring, hvad det vil sige at høre til i verden og om udviklingen af kulturel identitet gennem generationer.
 

Følg Carina på Instagram eller på hendes hjemmeside 

Du kan også lytte til Carinas podcast “Becoming Nature Podcast” som handler om natur, rewilding og det bæredygtige liv i en moderne verden.

Episode 15

Ida ween: Rute til ro
Dagens episode er optaget i et træ midt på Amager Fælled i København. Med mig har jeg Ida Ween, som er projektleder i Københavns Kommune på projektet “Brug Naturen som Løftestang”, og hun har netop åbnet “Rute til Ro”, som er en naturbaseret mindfulness rute.
 
Rute til Ro er skabt for at give mennesker mulighed for at komme ned i tempo i den helt bynære natur. Idas erfaring er, at hvis man går lidt på opdagelse, så kan man finde hemmelige rum i naturen, selv midt i vores hovedstad. Derfor ligger Rute til Ro gemt lidt væk fra de sædvanlige stier på naturområdet Amager Fælled. Ruten henvender sig til alle, som ønsker at komme mere ud i naturen, men er også henvendt til sårbare borgere, som har brug for afstresning og ro. På ruten er der forskellige invitationer til at forbinde sig til sig selv og naturen, som jeg har været så heldig at være med til at skabe og indtale. Vi taler om ruten, vores samarbejde om ruten og hvordan oplevelsen af ruten ændrer sig hver gang vi er derude.
 
Du har mulighed for at lytte til de guidede naturbaserede mindfulness øvelser fra Rute til Ro, mens du går ruten på Amager Fælled eller i dit eget naturområde. Du finder information, lydfiler og et kort over ruten på: www.kk.dk/rutetilro
 
 
Episode 14

Eline Lange hansen: vores mad forbinder os til naturen

I denne episode har jeg inviteret en Gulerodskriger med i mit primitive podcaststudie. Mød kvinden der føler sig allermest forbundet til naturen, når hun sidder i en mørk skov, sammen med sine børn, og laver mad over bål.

Eline Lange Hansen er selvudnævnt gulerodskriger og i denne episode deler Eline ud af sin grøntsagsbegejstring og sin erfaring med, hvordan vores mad kan bringe os tættere på naturen.

I episoden kan du høre Eline fortælle om, hvorfor det skaber en større forbundethed og glæde ved grøntsagerne, når vi spiser efter sæsonerne. Hun fortæller om sanselige bålmiddage på en mark, hvor man hiver grøntsagerne op af jorden og tilbereder dem over åben ild få minutter senere. Vi snakker om forskellen på tomaten i køledisken, og den du selv plukker på en varm sommerdag.

Hvis du gerne vil inspireres til tilberedning af smagsfulde grøntsager under åben himmel, så spids ørerne, fordi jeg får også fisket et par gode råd om bålmad ud af Eline undervejs.

I foråret tilberedte Eline, som afslutning på min uddannelse i Naturterapeutisk Mindfulness, mit livs mest sanselige bålmåltid, og lige siden har jeg glædet mig til at snakke med hende her i podcasten. Så jeg håber du vil tage godt imod episoden, og måske blive inspireret til at lægge mærke til, at maden på din tallerken er en af naturens største gaver.

Hvis du vil følge Eline, se hendes smukke og sanselige grøntsagsillustrationer og blive inspireret af hendes grøntsagsbegejstring, så kan du følge hende lige her:

Følg Eline på Instagram eller på hendes hjemmeside

Episode 13

Line beck: fællesskaber i naturen

I denne episode sidder jeg bag mikrofonen sammen med Line Beck, som i den grad rør mig med sine fortællinger om, hvad fællesskaber i naturen gør ved os som mennesker. Line er en af de fine mennesker i foreningen “Natur Retur” som er et naturfællesskab i Århus. Foreningen ønsker at bringe naturen tilbage i folks hverdage 🤗 og de har fokus på fællesskaber, oplevelser og naturforståelse.

Line arrangerer både litteraturoplæsninger og fototure i naturen og hun beskriver, hvordan det er noget helt særligt at sidde i fællesskab omkring bålet og lytte til fortællinger om naturen. Der opstår nogle andre oplevelser og en anden form for læring, når vi er i naturen sammen. Det er en ganske særlig oplevelse, at mærke andres glæde og begejstring, og lægge mærke til hvad hvordan andre oplever ogsanser naturen.

Derudover gør fællesskaber os trygge, og giver os en følelse af at være en del af noget, og have ansvar for hinandens oplevelse. Fællesskabet mindsker kort sagt afstanden imellem os. Hvis du får lyst til at starte dit eget naturfællesskab, når du har lyttet til Lines ord, så kommer hun også med et bud på hvordan du kommer i gang og hvad der er vigtigt når vi mødes i fællesskab under den åbne himmel.

Jeg nød hvert et minut af vores samtale og jeg kan kun sige; lyt med og bliv inspireret.

Hvis du vil følge Line og hendes grønne iværksætteri, så hop til et af følgende steder:

Følg Line på Instagram

Følg NaturRetur på Instagram eller på deres hjemmeside

Episode 12

Nina Lerche: velkommen til sæson 2
Jeg kysser 2019 farvel

Sæson 1

Episode 1 - nina lerche
Velkommen til naturens stemmer
Episode 2 - Natalina knudsen
Naturen er min guru
Episode 3 -  Persille Ingerslev
Naturens stemme synger i mit grundvand
Episode 4 - Lotte Cecilie Juel Pedersen
Børn, natur og mindfulness
Episode 5 - Eva Zelander
Mindfulness i naturen
Episode 6 -  Eskil Holten Haargaard: 
Mandegrupper i naturen
Episode 7 - birgit due pedersen
modet til at være alene i naturen
Episode 8 - Doreen Møller Holmquist
Natur og stress
Episode 9 - Emmamaria padma Vincentz
Indre bæredygtighed og yoga
Episode 10 - hanne Hvattum
At leve og skabe i takt med naturen
Episode 11 - Nina lerche
Om tilladelsen til at være dig