“Du får en helt ny faglighed, men den kan bringes i spil på mange måder”

Du skal møde Katrine.

Katrine blev færdiguddannet Naturterapeutisk Mindfulnes Instruktør på hold 1 i 2020 og har både undervejs – men ikke mindst siden – været på en spændende rejse!

– En rejse der har bragt hende til et liv som selvstændig med virksomheden Byvild, hvor Katrine arrangerer guidede ture med mindfulness i naturen – for folk, der bor i byen. 

For Katrine er først og fremmest bymenneske! Og hun følte sig tidligere faktisk ikke sådan rigtig tryg i naturen. 

Men hvordan blev det så til, at hun havnede på uddannelsen i Naturterapeutisk Mindfulness?

“Jeg faldt helt tilfældigt over uddannelsen, da en af mine bekendte delte et opslag om den. Da jeg kom ind på hjemmesiden, havde jeg bare en oplevelse af at komme hjem. Tårerne trillede simpelthen ned ad mine kinder, og jeg følte et tydeligt kald. Jeg havde haft en dyb længsel efter at komme mere ud i naturen, men ikke vidst hvordan.” 

Mit nervesystem er kommet i ro, og jeg har fået nemmere ved at finde ro

Allerede inden uddannelsen til Naturterapeutisk Mindfulness instruktør var Katrine i fuld gang med mindfulness. 

Hun havde nogle år forinden taget en anden uddannelse til Mindfulness instruktør og arbejdede ved siden af sit fuldtidsjob med at undervise hold.

Men den oplevelse, hun havde, da hun på uddannelsen til Naturterapeutisk Mindfulness Instruktør for første gang praktiserede mindfulness i naturen, blev starten på en “dybdegående transformation”, fortæller hun.

“Mindfulness bliver endnu federe, når man er i naturen. Tidligere har jeg kun undervist i mindfulness indendørs, men det giver bare bedre mening udendørs. “De to ting fuldender hinanden.”

Naturterapeutisk Mindfulness i byens små åndehuller

Katrine er stadig bymenneske helt ind til knoglerne. Derfor bruger hun uddannelsen på sin helt egen måde – nemlig i byernes små åndehuller, i parker, på kirkegårde, på volde og andre udendørsområder rundt omkring i København. 

Fordi som hun siger: “Det virker helt klart mest bæredygtigt – både i forhold til klima, men også i forhold til nye vaner, som ikke kræver for meget i en travl hverdag – at bruge de små stykker natur rundt omkring i byen tæt på der, hvor dem, som er med på mine ture, bor.”

I dag er Katrine blandet andet også Naturterapeutisk Mindfulness instruktør på Rute til Ro. En rute som jeg har været med til at udvikle i samarbejde med Københavns Kommune. ‘Rute til Ro’, som er en mindful orienteringsrunde på Amager Fælled,

Du behøver ikke at vide, hvad du skal bruge uddannelsen til

Da Katrine startede på uddannelsen, havde hun ingen idé om, hvordan hun ville bruge den bagefter. Det er kommet snigende undervejs, og hun udvikler løbende nye måder at bringe den faglighed, hun opbyggede på uddannelsen, i spil.

“Du får en helt ny faglighed, men den kan bringes i spil på mange måder”, fortæller hun

Hvis du overvejer uddannelsen, men har svært ved at se, hvor og i hvilken sammenhæng du kan bruge den bagefter, så skal du derfor vide, at det er langt fra hovedparten af deltagerne, som kan visualisere formålet, før de starter.Og det er måske også noget af det ret fantastiske? At alle døre står åbne?

Jeg vil i hvert fald gøre mit for at guide dig på vej. Og som Katrine slutter sin fortælling:

“Nina er et menneske, som er enormt omsorgsfuld og kærlig, og det føles trygt at følge med på hendes vej, samtidig med at hun gør det muligt for dig at gå vejen selv.”

Læs mere om uddannelsen i Naturterapeutisk Mindfulness og ansøg om en plads på næste hold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *