Mindfuldt forår – del 3

GÅENDE MINDFULNESS

Jeg har samlet tre mindfulde tips til, hvordan du lukker foråret ind i din krop. Hvis du vil lytte til en guidet meditation med gående mindfulness så finder du den her 

Gående meditation og -mindfulness handler om at have fuldt fokus på at gå. Du kan enten have fuldt fokus på at gå, altså på dine fødder der rammer underlaget. Du kan også vælge at have fokus på dit åndedræt, eller på de fornemmelser og indtryk du får imens du går. Der er altså mange måder at praktisere gående mindfulness.

Det der er så skønt ved gående mindfulness, det er at du får (gen-)skabt kontakt til dig selv. Mange af os tilbringer meget tid i oppe i vores hoveder. At komme ned i kroppen, er derfor en måde, hvorpå du, for en stund, kan slippe ud af tankeracet og få lov til at mærke den RO der gemmer sig inden i dig. Fordi den er derinde et sted, uanset og du mærker den eller ej.

Sådan gør du:
Det nemmeste, når du skal igang med at træne gående mindfulness, er at mærke dine fødder, når de rammer underlaget. Start med at gå ganske langsomt. Mærk hele din krop. Mærk kroppens bevægelser. Og flyt derefter fokus ned til dine fødder.

Mærk hver gang din fod rammer underlagt. Mærk når højre fod rammer underlaget. Mærk ventre fod. Højre fod. Venstre fod… og så videre.

På et tidspunkt vil du opleve at du pludselig har flyttet fokus fra dine fødder, til tanker om aftensmaden, dine børn eller andre ting du skal huske. Når det sker, så registrerer du at dit fokus er skiftet. Og så flytter du blidt din opmærksomhed tilbage til fødderne.

Lad være med at dømme dig selv, fordi din opmærksomhed flytter sig fra fødderne. Det er fuldstændig normalt at vores tanker afbryder os. Det er det tankerne gør. Konstant. Blander sig i det vi laver. Hiver os steder hen, som vi slet ikke ønsker at være lige nu. Hele pointen med at træne mindfulness, er at vi bliver bevidste om, hvordan vi tanker styrer vores liv. Det kommer konstant dumpende, og blander sig i det vi laver. Men istedet for at dømme dig selv, eller lade dig irretere over at du bliver forstyrret, så flytter du bare nænsomt din opmærksomhed tilbage på dine fødder.

Mange oplever den gående mindfulness lidt ala det her: Højre fod, ventre fod, højre fod, “jeg skal også huske at ringe til min mor”, “hun er sikkert sur, fordi jeg glemte at ringe tilbage”, “min søn var også sur i morges”, “jeg må finde en måde, hvorpå vi kommer bedre ud af døren i morgen”, “hov hvor var det nu jeg kom fra, nåe jo…”, højre fod, venstre fod, højre fod, venstre fod, “jeg skal forresten også have købt et par nye sko”, “måske skal jeg bare ønske mig et par nye til min fødselsdag”, højre fod, venstre fod….

Så lov mig at du bærer over med dig selv, hvis du træner gående mindfulness. Det tager tid at lære – og måske oplever du pludselig at du har taget 10, 20 eller 50 skridt, uden at blive afbrudt. Hvert skridt som du tager med fuld opmærksomhed er en succes!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *