FAQ om uddannelsen

Herunder finder du svar på de oftest stillede spørgsmål omkring uddannelsen.

Hvis ikke du kan finde dit svar herunder, så er du altid velkommen til at skrive til uddannelseskoordinator Tinamaria på hej@ninalerche.dk 

Datoer for kommende hold offentliggøres altid i starten februar.

Pladser på nye hold tilbydes først til dem der står på venteliste. Alle på ventelisten får besked via mail, når vi åbner for tilmelding til nye hold.

Når ventelisten har haft mulighed for at tilmelde sig, så offentliggøres datoerne her på hjemmesiden.

Klik her for at skrive dig på venteliste

Uddannelsen består af 9 moduler som strækker sig over 2 dage i naturen. Modulerne afholdes med ca. 4-5 ugers mellemrum. Alle moduler afholdes mandage og tirsdage kl. 9.30 til kl. 17.30

Imellem hvert modul mødes vi til online undervisning. Online undervisningen består af øvelser, refleksioner og muligheden for få sparring og stille spørgsmål.

Uddannelsen afholdes i forskellige naturområder på Sjælland, primært omkring København og i nord- og nordvestsjælland. Du får nærmere information om, hvor de enkelte moduler afholdes, når vi nærmer os uddannelses start.

På modul 1,2, 7, 8 og 9 overnatter hele holdet i naturen.

Vi opfordrer deltagerne til at køre sammen, og vi hjælper gerne med at finde løsninger på, hvordan du finder vej ud til de forskellige naturområder.

Du står selv for at medbringe mad, snacks og drikkevarer til hvert modul. Du kan evt. tilberede din mad over bål eller på en trangia. 

Du bedes medbringe varmt tøj, sidde-/liggeunderlag, regntøj, praktisk fodtøj, vanter,  hue, drikkeflaske og toiletpapir. Det er ikke en overlevelsestur, men sørg for at være klædt på efter vejret og medbring nok tøj til at du kan holde varmen hele dagen.

På modul 1, 2, 7, 8 og 9 overnatter du ude i naturen. Du kan enten medbringe dit eget telt, hængekøje eller sove i shelter. På disse moduler bedes du ligeledes medbringe sovepose og liggeunderlag.

Vi har max 15 deltagere på et hold. Holdstørrelsen svinger fra år til år.

 

Prisen for at deltage på uddannelsen er 39.000 kr. 

Når du officielt er optaget på uddannelsen betaler du tilmeldingsgebyret på 5.000 kr. 

Det resterende beløb kan enten betales i én rate á 34.000 kr., fire rater á 8.500 kr. eller otte rater á 4.300 kr. 

Din tilmelding er bindende og tilmeldingsgebyret tilbagebetales ikke. 

Ved afmelding mindre end 30 dage før uddannelsesstart opkræves 50% af uddannelsens fulde pris.
Efter uddannelsens startdato opkræves den fulde pris for uddannelsen.

Prisen tilpasses årligt samtidig med at de nye datoer sættes.

Du ansøger om en plads på uddannelsen ved at udfylde vores ansøgningsformular

Vi åbner først for ansøgninger, når datoerne for det kommende hold er fastlagt.

Du kan skrive dig på venteliste til de kommende hold her.

Har du spørgsmål omkring uddannelsen, så er du velkommen til at kontakte 
uddannelseskoordinator Tinamaria på hej@ninalerche.dk 

Hvordan du ender med at bruge uddannelsen efterfølgende afhænger af mange  forskellige faktorer. Nogle deltager på uddannelsen for deres egen skyld, men de fleste af vores deltagere ønsker at bruge deres titel som Naturterapeutisk Mindfulness Instruktør i deres fremtidige arbejdsliv. En del af vores deltagere tager afsæt i deres nuværende arbejdsliv og bruger uddannelsen til at bringe mere natur ind i deres eksisterende praksis.
 
Uddannelsen i Naturterapeutisk Mindfulness startede i 2019 og er derfor stadig relativt ny. Der er generelt en stigende interesse for det naturterapeutiske, men du skal som nyuddannet NTM-instruktør være indstillet på selv at have øje for hvor og hvordan du kan tilbyde dine kompetencer. Der er mange eksisterende områder inden for fx undervisning-, sundhed-, forbyggelse-, organisationsudvikling, formidling mfl. som er åbne over for at bringe naturterapi og mindfulness ind, men du skal selv være opsøgende og tage kontakt til relevante arbejdsgivere og samarbejdspartnere, når du er færdig.
 
Indtil videre bringer vores tidligere deltagere Naturterapeutisk Mindfulness i spil på følgende måder:
  • Som selvstændig
    Mange af vores tidligere deltagere vælger at bruge deres NTM-titel som selvstændig. 
    Som selvstændig kan du fx tilbyde NTM-sessioner til grupper eller enkeltpersoner. Måske får du lyst til at tilbyde længere forløb eller retræte, eller lidt kortere enkeltstående begivenheder.
  • I private og offentlige organisationer
    Det er også muligt at blive ansat i en organisation. Vi har fx en tidligere deltager som arbejder i Kræftens Bekæmpelse. Du kan klikke her og her for at læse om Naturterapeutisk Mindfulness i Kræftens Bekæmpelse.
  • På nuværende arbejdsplads
    Måske er du allerede på en arbejdsplads, som vil kunne gøre brug af dine NTM-kompetencer i en ny jobbeskrivelse. Flere af vores deltagere inddrager NTM på den arbejdsplads de også var tilknyttet før uddannelsesstart.
  • I det kommunale
    To af vores tidligere NTM-instruktører er tilknyttet Københavns Kommune, hvor de guider ‘Rute til Ro‘. Jeg, Nina Lerche, har selv været med til at udvikle Rute til Ro med Københavns Kommune og har i den sammenhæng været ansat som ekstern konsulent, lignede projekter finder sted i mange andre kommuner.
  • Patientforeninger
    En tidligere deltager har i samarbejde med Ulykkespatientforeningen udbudt webinarer for ulykkesramte og pårørende hvor værktøjer fra NTM indgår.
Du kan selv vælge om du ønsker at blive selvstændig, konsulent, honorar-lønnet eller tilknyttet offentlige eller private virksomheder, som vil gøre brug af din ekspertise.
 
På uddannelsen får du god mulighed for at undersøge, om der er nogle særlige målgrupper, som du gerne vil arbejde med og du får mulighed for at afprøve NTM i forskellige kontekster, og derigennem finde ind til , hvordan du ønsker at arbejde fremadrettet.
Det er helt oplagt at kombinere NTM med din tidligere og nuværende faglighed. Vi har uddannet NTM-instruktører, som er yogainstruktører, terapeuter, coach/mentorer, fysioterapeuter og andre typer af behandlere. Vi har også akademikere, læger, pædagoger, lærings- og virksomhedskonsulenter og lærere blandt vores tidligere deltagere. Nogle har været på arbejdsmarkedet i mange år, andre i færre år. 
 
Nogle deltagere ønsker, at flette deres tidligere faglighed sammen med deres NTM-uddannelse. Andre har valgt uddannelsen for at gå en helt anden vej fremover.
 
Aldersmæssigt er nogle af vores deltagere i starten af 20’erne. Andre har rundet de 60. Vi har både kvinder og mænd med på vores hold. Så der er stor diversitet i vores deltagersammensætning.