Shinrin yoku – at bade i skovens atmosfære

Lad os snakke lidt om Shinrin yoku. Shinrin yoku betyder oversat til dansk ‘skovbadning’. I Japan er de så vilde med skovbadning, at de har officielle skovterapi ruter, som bliver brugt af flere hundrede tusinde japanere.

Siden 1980’erne har japanerne brugt skovens ro som middel mod stress. Japanske læger kan endda ordinere skovbadning som medicin. Jeg drømmer om den dag, hvor vi også herhjemme kan blive få natur på recept!

Jeg bruger sjældent den japanske betegnelse, måske fordi det er en anelse svært at udtale 😉 Istedet kalder jeg det nærvær, stilhed eller mindfulness i naturen. Jeg synes dog det lyder sanseligt og meget smukt at bade sig i skovens energier. Fordi det er præcis det vi gør på mine mentorsessioner og workshops i skoven.

Skovbadning er ikke en tilfældig gåtur i skoven. Det er også virkelig skønt bare at slentre igennem skoven. Men skovbadning er mere end det. Man kan sige, det er en dyb, afslappende og opmærksom forbindelse til naturen og en måde til at finde vejen tilbage til sig selv.

I morgen har jeg besluttet at skrive et blogindlæg omkring Shinrin Yoku og dykke lidt mere ned i, hvorfor det er så godt for os. Men indtil da, så vil jeg invitere dig med på min eftermiddagsworkshop på torsdag kl. 15-17, hvor du kan få lejlighed til at opleve den beroligende og groundende effekt, som Shinrin yoku har på dig.

#Shinrinyoku#skovbadning#mindfulforandring#inaturen#changetheworld#changemarker#bethechange#indrefred#fred#slutfredmeddigselv#vejenhjem#møddigselv#sætfartenned#mærklivet#bevidsthverdag#stillestund#thesloweryougothemoreyoufeel#mindfulness#naturewalk#naturbaseretmindfulness#mindfulnessinaturen#stilhedsworkshop#silenceinnature#heartfulness

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *