Naturens Stemmer – Find modet til at være alene i naturen

Så er mit interview med @birgitdue_ netop udkommet. Det er efterhånden nogle uger siden, at Birgit og jeg optog podcasten, men det gør den bestemt ikke mindre relevant.

Som psykomotorisk terapeut og master i ‘naturbaseret terapi og sundhedsfremme’, arbejder Birgit bl.a. med at hjælpe stress- og depressionsramte med at bruge naturen, som et redskab til at håndtere den situation som de er i.

I podcasten deler Birgit en række pointer ift. hvorfor det er naturen har så positiv effekt på os som mennesker, og hvordan naturen kan hjælpe os med at komme bedre i kontakt med kroppen.
Birgit understreger, at blot det at gå i natur, kan være med til at skabe ro, bl.a. fordi naturen har en gavnlig effekt på vores nervesystem. Idet vi går ud og bevæger os langsomt igennem naturen – så forankres oplevelsen i vores krop. Kroppen (gen-)lærer simpelthen, at der er et sted, hvor den kan finde ro.

Ca. 25 minutter inde i interviewet, snakker vi omkring Birgits oplevelser med at sove alene i naturen. Jeg møder rigtig mange, især kvinder, der føler sig utrygge ved at være alene i naturen. Jeg synes derfor at min snak med Birgit nuancerer den oplevelse vi kan have, når vi er bange eller utrygge ved at færdes alene i naturen. Birgit fremhæver bl.a. det paradoksale i, at vi som mennesker ofte føler os mest trygge i byen.

Jeg håber, du vil til at bruge interviewet, som en invitation til at undersøge dit eget forhold til naturen. Hvis du har lyst, så kan du efterfølgende reflektere over et eller flere af følgende spørgsmål:

Hvordan er dit eget forhold til naturen?

Hvilke naturområder er det du primært søger ud til, når du er i naturen?

Hvad er det, at lige netop disse naturområder gør ved dig?

Hvordan har du, når du er alene i naturen?

Hvis du har lyst til at dele dine refleksioner, så er du meget velkommen til at bruge hasttagget #naturensstemmer eller dele det i en kommentar herunder.

Du kan lytte til podcasten hos Spotify, iTunes og hos andre podcasttjenester ?

Tak til dig @birgitdue_ fordi du havde lyst til at dele DIN stemme ?

 

Naturens Stemmer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.