Min mindfulde rejse

Jeg måtte lige en tur tilbage i mine gamle mails, for at finde ud af hvor mange år siden det er at jeg første gang stødte på mindfulness. Det viste sig at jeg var på mit første MBSR mindfulness forløb i 2011. Det er 5 år siden. 5 år siden at jeg tog de første spæde skridt på vej mod en mere mindful livsstil.

Dengang startede jeg på kurset fordi det var målrettet personer med flere depressioner i baggagen. Fordi mindfulness kan nemlig, hvis det integreres og praksiseres hver dag, forebygge depressioner. På kurset, som forøvrigt set med mine nutidige øjne var rigtig godt, sad vi 12 depressive eller post-depressive mennesker samlet i et rum, og det var egentlig det der gjorde det største indtryk på mig. Fordi stemningen var tung. Rigtig tung. Måske var det bare et spejl på min indre tilstand. Fordi stemningen inde i mig var også tung. Jeg fik aldrig rigtig lavet øvelserne som vi skulle lave fra gang til gang, og jeg måtte også melde afbud flere gang på grund af syge børn. Så jeg fik helt sikkert ikke alt det ud af kurset, som jeg kunne have haft fået. Jeg var ganske enkelt ikke parat. Jeg havde to små børn på hhv. 1/2 og 4 år og jeg var træt helt ind i knoglerne.

Ofte faldt jeg i søvn under øvelserne og min krop skreg simpelthen bare på ro. Men noget tog jeg alligevel med mig. Fordi efter kurset begyndte jeg jævnligt at lytte til guidede visualiseringer. Jeg formåede faktisk, at få en lille stund dagligt, hvor jeg lagde mig ned, og lyttede til en kropsscanning eller andre øvelser som bragte mig tilbage i kroppen og som altid endte med at jeg faldt i søvn… og sådan fortsatte det i mange år.

Med tiden prioriterede jeg de små pauser højere og højere. Indimellem glemte jeg dem helt. Men jeg vendte alligevel altid tilbage. Og på den måde blev mindfulness langsomt en større og større del af mit liv. Jeg har langsomt taget små skridt i retningen af et mere mindfuldt liv. Små skridt hver dag.

Alle de små skridt har tilsammen ført mig ud på en ny rejse. En rejse, hvor jeg ønsker at dele budskabet om den helt vidunderlige ro og energi som mindfulness kan give os her i livet. Den rejse er kun lige begyndt. Hele denne uge, har jeg været på mindfulness uddannelse og jeg kan nu kalde mig mindfulness instruktør (indsæt juble smiley). Jeg glæder mig som et lille barn til at dele alle de indsigter og redskaber som den sidste uges undervisning og fordybelse har givet mig.

img_8529

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *