Min kalender og min frihedssøgende sjæl

Jeg har virkelig svært ved at booke datoer i min kalender. Jeg har tøvet. Nølet. Ventet. Tænkt. Mærket ind. Gået omkring. Året der kommer. Fordi hver gang jeg sætter et møde eller en uddannelsesdag ind i kalenderen, så er dagen booket, låst og lukket.

Det giver mig følelsen af at miste en lille bid af min frihed. Friheden til selv at vælge. Friheden til at gå til højre, selvom der står til venstre i min kalender. Friheden til at skabe eventyr og spontanitet, når jeg får lyst til det.

Men friheden kommer også med en pris. Fordi med en tom kalender, skal hver dag skabes på ny. Hver dag kræver, at jeg tager stilling til ‘hvad vil jeg nu?’. Prisen er, at der er tusind valgmuligheder, som pludselig bliver svære at vælge imellem. Prisen er, at der aldrig er fokus, og når fokus endelig er der, så er der noget som kalder ude til højre, og pludselig er jeg i gang med et nyt projekt. I gang med at forfølge en ny ide, som i øjeblikket føltes fantastisk og frihedsfyldt. Med en hjerne der konstant genererer nye ‘geniale’ ideer, så ender en tom kalender med at være en pinsel. Fordi tusind halvfærdige ideer føles som en fiasko. Ihvertfald for mig.

Så jeg øver mig. I at fylde min kalender ud. For at skabe struktur. For at skabe retning. For at skabe en følelse af mening.

Sidste år lukkede jeg en stor tung dør, da jeg valgte kun at fokusere på at skabe min uddannelse. Først panikkede jeg. Hvad med de tusind andre ’geniale’ ideer som bankede på udenfor døren? Men langsomt mærkede jeg en ro sænke sig. Hver ny ide blev skrevet ned. Gemt. Og med tiden også glemt. Det føltes som en lettelse endelig at kunne fokusere 100% på én ting.

Men kalenderen piner mig stadig. Fordi min frihedssøgende sjæl brokker sig, hver gang jeg lukker en dør. Så idag, mens jeg sidder og sætter krydser og fylder op, så mærker jeg ubehaget. En følelse af kvalme. Men nu ved jeg, at når krydserne er sat og døren er lukket, så venter der en ro, klarhed og fokus – og en anden form for frihed, som kommer i form af at have en stabil indtægt og et arbejde som føles dybt meningsfuldt.

Ps. Nye datoer i kalenderen betyder også, at tilmeldingen til hold 2 i #naturterapeutiskmindfulness snart åbner

Pps. Billedet er fra mine tirsdagsmøder med @tinatichtach
En dag i min kalender som jeg ser frem til med den største glæde fordi vores samarbejde er så meningsfuldt. Tak til dig Tina for at berige mit arbejdsliv ❤️

At booke datoer - balancen mellem frihed og frihedens pris

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *