Det er en gave til arbejdspladsen

Savner du mere natur i din hverdag og dit arbejdsliv? Men føles det uoverskueligt at finde tiden til det?

At få mere natur ind i din hverdag behøver ikke at kræve, at du omlægger dit liv og f.eks. skifter karriere. 

Flere og flere tager naturbaserede uddannelser for at kunne bruge det, de lærer i deres nuværende arbejdsliv, og arbejdsgivere er heldigvis ved at få øjnene op for naturens positive indvirkning på os som mennesker 😊

Forskning viser nemlig, at naturen har en positiv indvirkning på immunforsvaret, stress, humøret, livsglæden og helbredet.

I denne historie skal du møde Linda, der er med på årets hold på Uddannelsen i Naturterapeutisk Mindfulness. En uddannelse hendes arbejdsgiver har betalt, og som hun allerede har flettet så fint ind i sit arbejdsliv.  

Få mere natur ind i dit arbejdsliv med arbejdsgiverbetalt uddannelse
Få mere natur ind i dit arbejdsliv med arbejdsgiverbetalt uddannelse

“Det er en gave for både den enkelte og for arbejdspladsen at have ansatte, der bliver uddannet i det her. Jeg føler mig så heldig, at min arbejdsplads var positiv og kunne se værdien i det.”

Linda har egentlig altid haft mere natur i sit arbejdsliv end de fleste. Hun arbejder på 19. år i en børnehave i Holbæk, hvor børnene bruger naturen aktivt, og har igennem hele sit voksenliv været af sted på lange vandreture med venner og familie. 

Alligevel følte hun, at der manglede noget.

“Jeg ville lære noget mere om naturen og blive bedre til at slappe af og bare være i naturen. Tidligere ville jeg ofte på vandreture tage mange billeder og have musik eller historier i ørene. Noget af det, jeg har lært på uddannelsen, er, at det er så fantastisk bare at have naturen og intet andet omkring mig. Telefonen bliver nu i lommen. Jeg skal ikke gå og tage billeder eller høre musik. Jeg nyder bare naturen rundt om mig.”

Linda faldt tilfældigt over uddannelsen på nettet og følte med det samme, at det var lige det, hun søgte. 

Hun havde derfor allerede besluttet sig for at tage uddannelsen uanset hvad, men spurgte sin arbejdsplads, om de havde lyst til at betale for de to månedlige fridage, hun ville blive nødt til at holde.

Lindas arbejdsplads syntes, at det lød så spændende og brugbart, at de gerne ville betale for hele uddannelsen. 

“Jeg kan bruge så meget af det i mit arbejde, så det er rigtig fedt”

Allerede efter første modul oplevede Linda, at hun havde en masse nyt, hun kunne bringe med sig ind i sit arbejde med børnene.
 

“Jeg havde tusind ting, jeg kunne bruge med børnene allerede efter første gang”, fortæller hun.

Hun lavede derfor en ‘børnehavebog’ med ting, hun kunne gå tilbage og finde frem til. Og Linda er ikke stoppet der 😊

I løbet af de 7 måneder, hun har været i gang med uddannelsen, har hun skrevet små historier, som kan hives frem af kollegaer, der også ønsker at skabe mere nærværende øjeblikke med børnene, hun har introduceret ugentlige mindfulness-sessioner og ‘stillevandringer’ med børnene, hun har lavet naturterapeutisk mindfulness-sessioner for kollegerne, og det næste i planen er en forældreworkshop, hvor forældrene får mulighed for at prøve alt det, børnene lærer.

Og det bedste af det hele? Børnene er vilde med det, og Linda oplever en anden ro blandt dem end før.

“Jeg synes ikke, at jeg var stresset i min krop, men det fandt jeg ud af, at det var jeg bare, og jeg havde ekstremt svært at komme ned i kroppen”

Det er ikke kun i Lindas arbejdsliv, at uddannelsen har gjort en forskel. Linda fortæller, at hun inden uddannelsen ikke var klar over, hvor meget stress og uro, hun havde i kroppen, og at hun i løbet af de sidste syv måneder har fundet en anden ro. 

“Hver eneste gang, når jeg kommer hjem, så har det bare været en kæmpe wow oplevelse. Selvom man har læst en masse op til, så er det stadig noget helt andet, når man står med Nina. Det giver følelsen af, at wow hvor er det vildt det her. Naturen er god til at få mig ned i tempo, og jeg har fået nemmere ved at mærke mig selv og at ‘grounde’.”

Vil du med på Hold 6?

Hvis du synes, at Lindas historie vækker noget i dig, og du overvejer at tage med, så har jeg netop i sidste uge åbnet op for tilmeldingen til Hold 6, som starter 30. september.

Vil du med? 

Så kan du læse mere og tilmelde dig her

Og så vil jeg slutte af med at lade Linda fortælle om tiden ude på modulerne:

“Vi bliver meget sammentømrede, når vi overnatter ude på modulerne, hvor vi kan sidde rundt om bålet om aftenen og hygge os og se mørket falde på. Jeg har virkelig nydt, at vi har været sammen.

Og så er Nina bare fantastisk. Hun er vildt god til at lære fra sig og til at komme med svar på de ting, som man kan være i tvivl om. Hele forløbet er en gave. Og oven i modulerne så er det en virkelig dejlig ting, at vi også har 1:1 sessioner, hvor vi får Nina for os selv. Det har betydet, at jeg er helt afklaret med, hvordan jeg skal bruge uddannelsen i mit arbejdsliv nu og fremadrettet”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *