Mærk hvordan vejret påvirker dig

Hvordan påvirker vejret dig?

Lægger du mærke til, hvordan vejret påvirker dig? …mærke til, hvordan en regnvejrsdag føles i din krop? Eller hvordan blæst og kulde påvirker dit humør?

Vi er et folkefærd, der snakker meget omkring vejret. DR har skyhøje seertal til sine vejrudsigter, og DMIs hjemmeside er sågar en af de mest besøgte. Men hvad gør det egentlig ved os, når vi fokuserer så meget på vejret?

Prøv at forestille dig at du står op en mørk november morgen. Udenfor suser vinden og regnen slår mod vinduet. Hvilke tanker og følelser sætter det gang i hos dig? Mærk hvad det gør ved din krop, når du tænker på, at du om lidt skal begive dig ud i regnen. Måske skal du cykle på arbejde, og du ved, at du med garanti bliver gennemblødt, hvis ikke du trækker i regntøjet. Bevar tanken om den regnvåde, kolde og blæsende morgen lidt i nu. Mærk hvordan din krop føles. Er du let og glad eller måske tung og træt?

Skift så scene, og forestil dig, at du vågner op til en morgen med den fineste solopgang. Du kan høre en fugl synge i haven, og du ved måske allerede, at dagen i dag bliver en smuk og lun efterårsdag. Forestil dig, at du om lidt skal køre afsted på arbejdet. Du kan glemme alt om paraply, regntøj og gummistøvler, fordi i dag kan du sagtens holde varmen i en lun sweater. Hvordan vil det føles at være dig på denne lune efterårsdag? Læg mærke til om fornemmelsen er anderledes end da du forestillede dig at du vågnede op til regn og rusk… Sid og mærk fornemmelse i kroppen.

Du vågner op hver evig eneste morgen til en ny og frisk dag. Måske har du nogle andre møder i kalenderen. Men ellers er denne dag ligesom alle andre dage. Vejret er egentlig bare det sæt tøj, som naturen er trukket i den pågældende dag. Vejret ændrer ikke ved den du er, eller ved de oplevelser som ligger foran dig. Men alligevel lader mange af os, vejret diktere en slags grundstemning.

Og nu kommer det interessante. Fordi du behøver ikke at lade vejret påvirke din dag. Hvis du begynder at observere, hvilke tanker og fornemmelser vejret fremkalder hos dig, så bliver du måske bevidst om et bestemt mønster. Måske har du en grundlæggende tanke om at regnvejr er noget skidt. Og kulde er noget fanden har skabt. Måske kæder du ubevidst solskin og glæde sammen. Interessant ikke. Vores tanker skaber, hvis vi ikke er bevidste om dem, vores virkelighed.

Det er præcis derfor, at jeg elsker at træne mindfulness i naturen. Fordi ved at mærke, hvordan mine omgivelser påvirker mig, hvilke tanker og fornemmelser de fremkalder, så lærer jeg mig selv bedre og kende. Og derved får jeg mulighed for at ændre de tankemønstre, som er med til at definere det liv jeg lever.

I dag har vejret budt på lidt af hvert. Solen har skinnet, det har regnet, vinden er kold, men når du stopper op og nyder en solståle, så er der stadig en smule varme tilbage. Prøv at mærke hvordan dagens vejr føles inden i dig. Hvilke tanker har du gjort dig om vejret? Hvad mærker du, når du kigger ud af vinduet?

mindful-november-dag-2

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *