Grib nuet med dit barn i hånden

Indimellem mærker jeg en panik indeni. En panik over at mine børn vokser lige for øjnene af mig, og at de, inden jeg får set mig om, flyver fra reden. Det gør mig bange! Jeg har aldrig rigtig tænkt på, hvordan mit liv ville se ud, når børnene blev store. Det er den her tid, jeg altid har ønsket mig at være i. Tiden med små børn. Tiden hvor jeg får lov til at se et liv folde sig ud. Og panikken kommer, når jeg føler at dagene, timerne og minutterne glider ud igennem fingerne på mig.

Jeg er altid blevet provokeret af bedsteforældre der med en erfaren mine siger:

”Husk nu at nyde dine børn mens du kan”.

Fordi, i de ord, ligger de en skjult hentydning til, at jeg ikke gør det godt nok. At jeg ikke nyder dem nok. Og hvordan kan jeg overhovedet nyde dem mere end jeg gør?

Vi forsøger jo allesammen, at få mest muligt ud af tiden med vores børn. Og alligevel er det som om, at de smutter ud igennem fingerene på os. Måske er følelsen ikke helt så overvældende, når børnene er små, men nu hvor min søn har rundet de 10 år, så mærker jeg for alvor, hvordan at tiden går hurtigere, end jeg vil være med til.

Så hvordan får vi mest muligt ud af den tid, vi har med vores børn?

Hvordan stopper vi tiden for en stund?

Hvis vi vil have mest muligt ud af tiden med vores børn, så er det eneste, vi kan gøre, at være opmærksomme og nærværende. På den måde giver vi os selv lov til at nyde det øjeblik, hvor vores børn med strålene øjne fortæller os, at de selv kan binde deres snørrebånd.

Vi kan give os selv lov til at stoppe op, istedet for at fortsætte i den endeløse række af ting der skal gøres, klares og ordnes. Fordi listen med ting på todo-listen vil ALTID være der. Men det vil dine børn ikke. Inden vi får set os om, er de voksne.

Jeg arbejder kontinuerligt på, at blive bevidst om, hvorfor jeg fortæller mig selv, at ‘noget’ er vigtigere end mine børn. Hvorfor tjekker jeg mentalt ud, på tidspunkt, hvor jeg kunne have nydt tiden med mine børn. Hvorfor er det vigtigere for mig, at søge efter en opskrift på min telefon, end at lytte til, hvad den lille hånd, der trækker mig i ærmet, vil?

Jeg vil gerne inspirere til, hvordan vi hver især kan arbejde med de tanker, der fortæller os, at vasketøjet er vigtigere end en hyggestund i sofaen. Eller at blive bevidste om, at vi tjekker ud fra vores børn, når vi tjekker ind på facebook.

Jeg vil ikke have dig til at gøre mere. Være mere. Jeg vil bare have dig til at stoppe op indimellem og være fuldt tilstede. Uden tanker på dagens to-do liste. Slippe alle krav og forventninger for en stund og gribe dette øjeblik. Du skal ikke gøre mere. Du skal gøre mindre. Og deri ligger magien. Magien opstår i de øjeblikke, hvor vi bare giver slip!

Og det er præcis det min kommende online workshop kommer til at handle om. Den vil være en kombination af mindfulness øvelser, hvor jeg viser dig, hvor lidt der skal til for, at komme tilstede lige her og nu. Jeg vil gerne vise dig vejen til, hvordan du griber det her øjeblik. Med dit barn i hånden.

Inde i Facebookgruppen ‘Mindful mor‘ kan du være med i lodtrækningen om en plads på online workshoppen, hvor jeg vil inspirere dig til, hvordan skaber flere mindfulde stunder med dit barn.

Kærlige tanker
Nina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *