En bid af min naturterapeutisk rejse

Min naturterapeutisk rejse er så smuk og fuld af dybe erkendelser. Jeg bliver gang på gang forbløffet og rørt over, hvordan en sten, en gren eller et græsstrå kan åbne op for indsigter og hvad disse indsigter kan føre med sig.

I går havde jeg endnu en gang egenterapi på Røsnæs. Vi lavede forskellige kreative øvelser, hvor jeg arbejdede med naturens materialer på forskellige måder. Jeg brugte flere timer på at studere og tegne en rod. Jeg arbejdede med tang og græsstå. Noget af det jeg lavede havde ikke andet formål end at give sig hen. Give sig hen til naturen og den kreative proces. Andet blev brugt som en åbning til at kigge ind og åbne op.

Jeg har lyst til at dele en lille bid af, hvad jeg tog med mig fra i går… Et af de syv mindfulness principper er “ikke-ambition”. Et princip som jeg igen og igen er veget uden om, fordi jeg følte ikke det sagde mig noget. Ambition. Hvem mig? Ha’

Okay jeg er ambitiøs. Mega ambitiøs. Men i går gik det op for mig, hvordan mine ambitioner udspringer fra et sted, hvor jeg ikke længere befinder mig. Mine ambitioner blev skabt for 10-15 år siden. Jeg ville forandre verden. Gøre den til et bedre sted. Jeg skulle stå på en scene og snakke for hundredevis af mennesker. En del af mig krymper sig mens jeg skriver det her. Men nu får du lige en bid af indersiden ik’. Sagen er bare den. At jeg ikke er den samme som jeg var for 10-15 år siden. Mange år med depressioner og stress har gjort mig til en anden. Både fysisk og psykisk. Jeg føler tit, at jeg på en eller anden måde er knækket i to dele. Den ene del fungerer ikke længere. Min hukommelse er som en si. Jeg bliver træt og udmattet af selv små ting.

Ro, ro og atter ro, er det jeg udspringer fra. Uden ro, uden tiden alene, uden genopladningen i mængder du ikke kan forestille dig, uden alt det er jeg ingenting. Mere.

Men min ambition. Den gamle ambition. Den presser mig. Presser mig til at skippe min tid alene. Presser mig til at arbejde. Mere og mere og mere. Det er aldrig godt nok. Fordi jeg skal jo ud i verden.

Men uden ro er jeg ingenting, blev der sagt! Kan du se de to modsatrettede bevægelser, som foregår indeni mig. De trækker i hver deres retning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *