Fra mig til mig. Fordi jeg hver eneste dag gør mit allerbedste for at leve op til mine egne forventninger om, hvordan jeg ønsker at være mor.

Jeg tror på, at vi mødre først og fremmest må anerkende og elske os selv. For alt hvad vi er. Både den del af vores moderskab, som vi er stolte af, og måske endnu vigtigere, at vi møder os selv med kærlighed, når vi føler os utilstrækkelige, når vi har fået nok og når følelserne løber af med os.

Selvkærlighed er i min bog, at være nærværende med sig selv. At du mærker, ser og møder det menneske du er. På godt og ondt.

Så i dag hylder jeg mig. Og jeg håber at du hylder dig. Du gør det SÅ godt. Du skal hverken gøre mere, eller være mere end det du allerede er. Og du har om nogen fortjent at blive mødt med ubetinget kærlighed – fra dig selv.

Hvis du har lyst så læg en hånd på dit hjerte. Mærk varmen fra din hånd mod huden. Træk vejret langsomt og mærk hvordan din vejrtrækning bevæger din hånd. Sid ganske stille og mærk bevægelsen.Hvis du har lyst så kan du lave denne lille øvelse:

Læg din hånd mod dit hjerte. Mærk hjertet der slår sine taktfaste slag. Mærk hvordan det føles at være dig lige i dette øjeblik. Bare sid her med fornemmelsen af at holde dig selv.

Mærk varmen fra din hånd. Mærk hvordan varmen åbner dig op og gør dig blød.

Tillad alle tanker. Alle følelser. Alle fornemmelser. Tillad hele dig at være lige her.

Sid blot stille. Mød dig selv der hvor du er, mens du tager det ene rolige åndedrag efter det andet. Alt hvad du skal, er at sidde lige her og tage imod dit eget nærvær.

Mærk hvordan dit eget simple nærvær er den største kærlighedserklæring du kan give dig selv.