At modtage – at skabe en indgang til dig selv

For at modtage er du nødt til at skabe en indgang til dig selv.

For at modtage er du nødt til at nedbryde dit ellers så møjsommeligt opbyggede skjold.

For at modtage må du slippe. Overgive dig. Til din egen blødhed.

For at modtage må du gøre dig åben og…modtagelig.

For at modtage må du skabe plads. Indre plads.

For at modtage må du skabe adgang til et sted, inden i dig, hvor det der bliver dig givet kan sive ind og lande.

I går fik jeg en gave. En gave som blev mig givet af de kvinder som var omkring mig. En gave som blev sunget til mig. Jeg lå i midten og skulle bare tage imod. Og lige der, midt i cirklen mærkede jeg, hvordan det ‘at modtage’, som i virkelig modtage, kræver total overgivelse. Det kræver at jeg sænker barrikaderne og lukker nogen og noget ind til mit sårbare sted. Jeg mærkede hvordan min krop, er med til at beskytte mig, mod ‘angreb’ udefra. Min krop føltes som et skjold lige der midt i cirklen. Et skjold der beskytter mig fra at modtage. Dine ord preller af. Dine gaver er rare i et kort øjeblik, hvorefter de mister deres værdi. Dine kærtegn lægger sig uden på, uden jeg mærker dem for alvor. Du rør kun min yderside, fordi det indre har været omgivet af en hård skal i mange år. Men skallen er begyndt at slå revner. Det var hvad jeg mærkede lige der midt i cirklen. At det var muligt at slippe kontrollen, overgive mig, og gøre mig blød. Og lige der midt i blødheden kunne jeg tage imod.

Det her år har handlet om at komme ind til noget. Ind til et dybere sted i mig. Og jeg har fundet noget derinde i dybet. Noget helt særligt. Jeg har fundet mig selv i den totale overgivelse. Jeg har fundet min egen blødhed. Igen og igen har jeg entreret det bløde stille sted. Derefter har jeg rejst mig, taget skjoldet på igen, og gået videre ud i verden. Jeg ved endnu ikke, hvordan jeg skal være i verden, som mig, med denne ultra bløde værens tilstand. Men det er muligt. Det er muligt at slippe, overgive og blotte mig selv. Det er muligt!

Og jeg har tænkt mig at gøre et forsøg på at gå blød, åben og modtagelig ud i verden. Fordi jeg trænger til at modtage. Jeg trænger til, at have ‘mod til at tage’ det der bliver mig givet. Åh hvor jeg trænger.

Tak for billedet @katrineheller ?

At modtage – at skabe en indgang til dig selv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *